Ga naar hoofdinhoud

Onze missie – Designed for dignity

Onze missie is om samen met zorgprofessionals de juiste inclusieve (ADL) oplossingen te (co-)creëren om geweldige ervaringen voor te helpen creëren ouderen en mensen met een beperking of handicap, die deze beperkingen draaglijk, minder opvallend en zorgeloos maken.

Bouncer wil het 'doen' weer makkelijker en leuker maken. Het draait dus weer om de persoon, niet om zijn of haar probleem of leeftijd.

Bij Bouncer willen we de vrijheid van mensen terugbrengen, helpen hun waardigheid te verhogen en betere ervaringen te creëren, door middel van alledaagse inclusieve ADL-producten zonder stigma. Bouncer streeft ernaar de zelfredzaamheid van mensen te vergroten door middel van inclusieve ADL-producten. Bouncer laat mensen doen wat ze willen, zodat ze onder alle omstandigheden zichzelf kunnen zijn. Want voor ons draait het allemaal om waardigheid… “Ontworpen voor waardigheid! " 

Ons verhaal

Bouncer BV is een startup die in 2018 werd opgericht door Frederic Boonen, een creatieve productontwerper en in 2022 werd vergezeld door Bart Verreydt, een gepassioneerde business developer en business BoostR met een internationale gezondheidszorgachtergrond, waardoor ze een complementair team vormen. Een team dat de missie heeft om de zorgsector wakker te schudden door de productiviteit van zorgpersoneel te helpen verhogen door middel van technologie, door betere tools en (Activities of Daily Living – ADL) hulpmiddelen, of door ouderen langer zelfstandig te laten wonen!

Bouncer ontwerpt en ontwikkelt hartverwarmende inclusieve productoplossingen door middel van maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en samenwerking. Bouncer streeft ernaar de zelfredzaamheid van mensen erdoor te tillen de co-creatie van inclusieve ADL-producten.

Onze eerste focus ligt op een selectie van zelfzorgactiviteiten opgenomen in de ADL-categorieën:

  • drinken & eten onafhankelijk, inclusief het innemen van medicijnen
  • mobiliteit: in en uit bed stappen, in stoelen zitten en weer opstaan, bewegen, lopen
  • zelfstandig aan- en uitkleden

Op een bepaald moment in het leven krijgen we allemaal te maken met een klein of groter lichamelijk ongemak. Bouncer creëert oplossingen die deze beperkingen draaglijk, minder opvallend en zorgeloos maken. Bouncer maakt dingen 'doen' weer makkelijker en leuker. Het moet weer om de persoon draaien, niet om zijn of haar probleem. Bouncer streeft ernaar de zelfredzaamheid van mensen te vergroten door middel van het co-creëren en commercialiseren van inclusieve activiteiten van het dagelijks leven (ADL) producten.

Het hoofdkantoor van Bouncer BV is gevestigd in Sint-Truiden (BE). De productie wordt uitbesteed aan een productiebedrijf gespecialiseerd in technische kunststofoplossingen op maat die producten produceert volgens onze specificaties en in overeenstemming met alle Europese regelgeving (CE, voedselveiligheidsconforme materialen, BPA-vrij, …).

Ons eerste product, de Theomatik, is ontwikkeld voor mensen met een eenarmbeperking na een beroerte. In samenwerking met het Jessa ziekenhuis Hasselt (BE) en met de modernste technieken ontwikkelden we een functioneel tafelhulp lunchbord om mensen te helpen zelfstandig met één arm te eten. Een vrijwilliger op de revalidatieafdeling, Theo genaamd, signaleerde de behoefte en hielp mee met de ontwikkeling, daarom hebben we de oplossing 'Theomatik' genoemd.  Theomatik® van Bouncer BV geeft mensen hun vrijheid terug, zodat ze opnieuw waardig van hun maaltijd kunnen genieten. 

In 2018 werd het Theomatik-concept bekroond met de Henry Van De Velde-prijs (gekozen door het publiek).