Over BOUNCER

Ons verhaal – idee..design..product

Bouncer BV is een startup die werd opgericht in 2018. Bouncer ontwerpt en ontwikkelt hartverwarmende inclusieve productoplossingen door middel van maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en samenwerking. Bouncer streeft ernaar om de zelfredzaamheid van mensen te verhogen door middel van het ontwikkelen en commercialiseren van inclusieve producten en hulpmiddelen voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL).

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een klein of groter lichamelijk ongemak. Bouncer creëert oplossingen die deze beperkingen draaglijk, minder opvallend en zorgeloos maken. Bouncer maakt 'dingen doen' weer makkelijker en leuker. Het draait dus weer om de persoon, en niet om zijn of haar probleem. Bouncer helpt met hun inclusieve producten en hulpmiddelen voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) de zelfredzaamheid van mensen te verhogen.

Het eerste product van Bouncer is voor mensen met een beperking aan één arm na een beroerte. In samenwerking met het Jessa ziekenhuis Hasselt (BE) en met de modernste technieken ontwikkelde Bouncer een functioneel tafelhulp lunchbord om mensen te helpen zelfstandig met één arm te eten. Een vrijwilliger op de revalidatieafdeling, Theo genaamd, signaleerde de behoefte en hielp mee met de ontwikkeling, daarom hebben we de oplossing 'Theomatik' genoemd. Theomatik® van Bouncer BV geeft mensen hun vrijheid terug, zodat ze opnieuw waardig van hun maaltijd kunnen genieten.

De focus van Bouncer ligt op het (co-)ontwikkelen van meer innovatieve, alledaagse, inclusieve ADL producten zonder stigma & andere oplossingen voor mensen met een handicap of beperking, evenals het (co-)ontwikkelen van additionele 'food services' en mobiliteits-oplossingen.

Het hoofdkantoor van Bouncer BV is gevestigd in Sint-Truiden (BE). De productie is uitbesteed aan een productiebedrijf gespecialiseerd in technische kunststofoplossingen op maat dat Bouncer producten produceert volgens onze specificaties en conform alle Europese regelgeving.

In 2018 werd het Theomatik concept reeds bekroond met de Henry Van De Velde-prijs (gekozen door het publiek).

Onze missie – Designed for dignity

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een klein of groter lichamelijk ongemak.

Onze missie is om samen met jou de juiste inclusieve (ADL) oplossing te (co-)creëren om mensen met een beperking of handicap geweldige ervaringen te bieden die deze beperkingen draaglijk, minder opvallend en zorgelozer maken.

BouncerTM maakt ‘dingen doen' weer makkelijker en leuker. Het draait dus weer om de persoon, niet om zijn of haar probleem. Bij Bouncer willen we de vrijheid van mensen terugbrengen, hun waardigheid helpen verhogen en betere ervaringen creëren, met alledaagse inclusieve ADL producten zonder stigma. Bouncer streeft ernaar de zelfredzaamheid van mensen te vergroten door middel van inclusieve ADL producten. Bouncer laat mensen doen wat ze willen zodat ze in alle omstandigheden zichzelf kunnen zijn. Want voor ons gaat het om waardigheid...designed for dignity!

onze Innovatie

Onze R&D-activiteiten zijn gericht op het creëren van waarde voor onze klanten. Door maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en samenwerking (co-)ontwikkelen we hartverwarmende inclusieve oplossingen voor ieder van ons. Bouncer streeft ernaar de zelfredzaamheid van mensen te vergroten door middel van inclusieve producten en hulpmiddelen voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL).

Bij Bouncer geloven we sterk in co-creatie of open innovatie samen met klanten. Wij stimuleren consumenten om ideeën of ontwerpen in te dienen voor de ontwikkeling van inclusieve productoplossingen die mensen met een beperking of handicap helpen hun beperkingen draaglijker, minder merkbaar en zorgeloos te maken, elke dag opnieuw.

We zijn altijd op zoek naar ideeën of ontwerpvoorstellen die de vrijheid van mensen terugbrengen, hun waardigheid helpen verhogen en betere ervaringen creëren, door middel van alledaagse inclusieve producten zonder stigma. We willen consumenten of zorgmedewerkers actief betrekken bij het ontwerp of de ontwikkeling van toekomstige producten, gesteund door de expertise van het Bouncer team op het gebied van productontwerp & -ontwikkeling en commercialisering.


Bouncer BVBA

Gorsem-Dorp 167

3803 Sint-Truïden
info@bouncer.be
Telefoon: + 32 11 74 34 72
BTW BE 689 985 051
BANK KBC BE88 7310 4532 5041

© Bouncer. Alle rechten voorbehouden.

Vertalen »