Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe innovatie & Ideeënbus

Onze R&D-activiteiten zijn gericht op het creëren van waarde voor onze klanten. Door maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en samenwerking (co-)ontwikkelen we hartverwarmende inclusieve oplossingen voor ieder van ons.

Bij Bouncer geloven we sterk in co-creatie of open innovatie samen met klanten. Wij stimuleren consumenten om ideeën of ontwerpvoorstellen in te dienen voor de ontwikkeling van inclusieve productoplossingen die mensen met een beperking of handicap helpen hun beperkingen draaglijker, minder opvallend en zorgeloos te maken, elke dag opnieuw.

We zijn altijd op zoek naar ideeën of ontwerpvoorstellen die de vrijheid van mensen terugbrengen, hun waardigheid helpen verhogen en betere ervaringen creëren, door middel van alledaagse inclusieve producten zonder stigma. We willen consumenten of zorgmedewerkers actief betrekken bij het ontwerp of de ontwikkeling van toekomstige producten, gesteund door de expertise van het Bouncer team op het gebied van productontwerp & -ontwikkeling en commercialisering.

  • Heb jij een creatief product- of oplossingsidee voor zorgpersoneel, ouderen of mensen met een beperking?
  • Heb je een creatief ADL-productidee voor zelfstandig eten of drinken, mobiliteitsoplossingen of andere zorguitdagingen?
  • Heeft u een business case die u verder wilt uitwerken?

Als vrijwilliger op de revalidatieafdeling hielp Theo mensen zelfstandig eten met één arm. Dit dagelijkse probleem zette Theo aan het denken en hij sleutelde aan een eerste model dat het leven van de patiënt makkelijker maakte. Patiënten, artsen, verpleegkundigen en ergotherapeuten … Iedereen zag dat hier een duurzame oplossing in de maak was.

Productontwerpers van Bouncer hebben het ontwerp bestudeerd en verfijnd. Met de modernste technieken ontwikkelden we een functioneel bord voor mensen met een éénarm beperking. Veel acties werden plotseling mogelijk dankzij de moderne Theomatik. Of hoe maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en samenwerking kunnen leiden tot hartverwarmende oplossingen voor ieder van ons.

Het conceptidee komt van Theo Willen en vzw Jessa Ziekenhuis (BE). Het ontwerp is afkomstig van Frederic Boonen van Boonen Design Studio en heeft 5 goedgekeurde patentclaims.

In 2018 werd het Theomatik concept bekroond met de Henry Van De Velde Award 2017 (gekozen door het publiek)

Henryvandevelde.be