ADL-instrumenten, ook wel Activiteiten van het Dagelijks Leven genoemd, spelen een cruciale rol in de zorgsector. Met het toenemende tekort aan gezondheidszorgpersoneel, de stijgende kosten voor gezondheidszorg en ouderenzorg, en de uitdagingen die de huidige economische tijden met zich meebrengen, zoals vergrijzingsgerelateerde uitgaven en energiecrises, wordt het gebruik van ADL-instrumenten steeds belangrijker. Harder werken is niet de oplossing; in plaats daarvan is het van cruciaal belang om de productiviteit van het gezondheidszorgpersoneel te verhogen door middel van technologie, betere hulpmiddelen of door senioren in staat te stellen langer zelfstandig te leven. Eén manier om dit belang te versterken is door co-creatie van low-tech, high-impact ADL-tools in samenwerking met een ervaren partner uit de zakenwereld.
Deze blogpost bespreekt de toegevoegde waarde van het co-creëren van ADL-instrumenten in de huidige zorgsector en economisch turbulente tijden, en schetst hoe ziekenhuizen en verpleeghuizen optimaal kunnen profiteren van deze oplossing.
ADL-hulpmiddelen helpen patiënten hun onafhankelijkheid in hun dagelijks leven te behouden, waardoor de behoefte aan voortdurend toezicht en zorg door zorgpersoneel wordt verminderd, waardoor het tekort aan personeel wordt verlicht. Bovendien kunnen deze hulpmiddelen de levenskwaliteit van patiënten verbeteren door hen te helpen bij zelfzorg, het vergroten van het vertrouwen en het bevorderen van de onafhankelijkheid.
Co-creatie van “low-tech, high-impact” tools omvat samenwerking tussen gezondheidszorgprofessionals ter plaatse (zorgverleners, ergotherapeuten, revalidatiehoofden, innovatiemanagers, enz.), patiënten en productontwerpexperts om nieuwe oplossingen te ontwikkelen. die gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar zijn. Deze aanpak maakt het mogelijk om ADL-instrumenten te creëren die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van patiënten, waardoor de effectiviteit ervan wordt vergroot. Bovendien kunnen deze hulpmiddelen op een eenvoudige en betaalbare manier worden gedistribueerd, waardoor meer patiënten in nood worden bereikt.
Concluderend: ADL-hulpmiddelen zijn een cruciale troef in de gezondheidszorgsector, vooral in economisch moeilijke tijden en met het toenemende tekort aan gezondheidszorgpersoneel. Co-creatie van “low-tech, high-impact” tools is een krachtige aanpak om de impact van deze tools te versterken door nieuwe en effectieve oplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van patiënten en zorgverleners.
Bouncer BV is een multidisciplinair serviceteam van ‘bouncies’ (zoals ze zichzelf noemen) met als doel een revolutie teweeg te brengen in de zorgsector. Door co-creatie en participatieve innovatie met zorgprofessionals ontwikkelen en commercialiseren wij betaalbare low-tech innovaties met grote impact in de gezondheidszorg en de ouderenzorg. Onze focus op eenvoud en slim ontwerp, beïnvloed door feedback van zorgprofessionals, zorgt voor bruikbaarheid voor iedereen in de samenleving zonder stigma. Onze toewijding aan zelfredzaamheid, waardigheid, inclusiviteit en veiligheid is samengevat in onze slogan: “Bouncer – Ontworpen voor waardigheid!”
👇 Als u een gezondheidszorgwerker bent, zijn wij geïnteresseerd in uw uitdagingen op het werk die u graag behandeld zou willen zien. Wij kijken uit naar uw feedback en opmerkingen! 👩 ⚕️ 👨 ⚕️ 🙌
Voor meer informatie over ons co-creatie- en ADL-toolaanbod kunt u contact opnemen met Bart Verreydt via bart@bouncer.be of op +32 (0)479 54 50 24.